Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Задушено агнешко»Овнешко с плодове по американски

Овнешко с плодове по американски

Овнешко с плодове по американски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешко месо - 600 г
  • сливи - 800 г и др. по избор
  • картофи - 400 г
  • лук - 120 г кромид
  • моркови - 40 г
  • керевиз - 40 г
  • брашно - 40 г
  • доматено пюре - 20 г
  • мармалад - 60 г шипков
  • бульон - 200 мл или вода
  • вино - 200 мл
  • олио - 80 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете агнешкото месо с олиото в умерена фурна, прибавете дафиновия лист, черния пипер и ситно нарязаните лук, моркови, картофи и керевиз.

Печете месото до зачервяване, като го поливате със соса и го обръщате няколко пъти.

Поръсете печеното агнешко с брашно и като придобие златист цвят, налейте виното, а когато то се изпари – бульона или вода.

Щом месото омекне, прибавете шипков мармалад и след малко извадете месото и пасирайте соса.

Нарежете месото на късове и ги сервирайте с подредени наоколо сварени картофи и задушени плодове, поляти със соса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: