Мариновани филета от скумрия на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
10/02/2019
"Мариновате, печете, хапвате с апетит - толкова е лесно "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 836
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скумрия - 5 - 6 бр. филета
  • за марината
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 листенца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме марината за риба в съд, като изстискваме лимона, бялото вино, почистваме скилидките чесън и пресоваме и прибавяме всички подправки.

Разбъркваме добре и към марината прибавяме филетата скумрия.

Оставяме така да престоят за около 2-3 часа.

Подготвяме скарата намазваме и изчакваме да се нагрее.

След като е готова, поставяме маринованите рибни филета.

Печем и от двете страни.

Поднасяме, докато е още топла печената риба.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар