Сос винегрет за печена риба

12/02/2019
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • аншоа - 4 бр, солена
  • лимони - 2 бр, сок
  • босилек - 6 листенца
  • яйца - 3 жълтъка, твърдо сварени
  • оцет - 2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете рибата за около час в чиста вода, извадете я, подсушете я и я нарежете на малки парченца.

Разбийте я в блендер с жълтъците и нарязания пресен босилек и изсипете сместа в купа.

Разредете с оцета, олиото и лимоновия сок, добавете черния пипер и разбийте до хомогенна смес винегрета.

Сосът е чудесен за печена риба.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар