Печено пуешко бутче със зеле

05/02/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • пуешки бутчета - 3 бр.
  • мас - 1/2 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • зелева чорба - 1 к.ч.
  • вода - 1/2 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре пуешките бутчета.

Намазваме ги с червен пипер, малко сол, черен пипер и оставяме на страна.

Нарязваме си киселото зеле на едро, както и праза.

Поставяме в тенджера с маста и запържваме.

След като е готово, прибавяме и червения пипер, както и подправките.

В тавичка изсипваме зелето, поставяме пуешките бутчета, доливаме една кафена чаша от зелевата чорба, разредена с вода, и покриваме с фолио.

Поставяме във фурната и печем пуешкото с кисело зеле на умерена фурна около час и половина.

Преди да извадим премахваме фолиото и запичаме пуешкото със зеле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар