Печено пуешко бутче със зеле

05/02/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене90 мин.
  • Общо110 мин.
  • Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо230
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • пуешки бутчета - 3 бр.
  • мас - 1/2 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • зелева чорба - 1 к.ч.
  • вода - 1/2 к.ч.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре пуешките бутчета.

Намазваме ги с червен пипер, малко сол, черен пипер и оставяме на страна.

Нарязваме си киселото зеле на едро, както и праза.

Поставяме в тенджера с маста и запържваме.

След като е готово, прибавяме и червения пипер, както и подправките.

В тавичка изсипваме зелето, поставяме пуешките бутчета, доливаме една кафена чаша от зелевата чорба, разредена с вода, и покриваме с фолио.

Поставяме във фурната и печем пуешкото с кисело зеле на умерена фурна около час и половина.

Преди да извадим премахваме фолиото и запичаме пуешкото със зеле.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар