Къри с агнешко и лук

27/03/2013
Георги
отГеоргиНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене120 мин.
  • Общо140 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете нарязаното месо, лука, солта, чилито на прах, нрязания джинджифл, куркума и олиото в голяма и широка тенджера. Добавете 450 мл вода.

Кипнете и намалете огъня. Захлупете и варете на тих огън докато месото омекне.

Отхлупете и засилете огъня, за да заври ястието. Варете още 10-15 минути докато течността стане на гъст сос. Разбърквайте често.

Междужвременно сложете кориандъра, джоджена, лютите чушки, лимоновия сок и 3 с.л. вода в кухненския робот. Направете гладка паста.

Прибавете я към задушеното и варете няколко минути, за да се смесят вкусовете.

Поднесете със зеленчуци по желание или варен ориз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар