Задушен шаран с плодов сос от сливи

13/03/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо54
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете в маслото ситно нарязания лук и настърганите морков, целина и магданозения корен, прибавете захарта и бъркайте, докато лукът се карамелизира леко.

Прибавете карамфилчетата, мащерката, зърната черен пипер и бахар, дафиновия лист и резенчетата лимон и ги оставете около минута, за да ароматизират сместа.

Сипете оцета и след като се изпари, залейте с бульона и оставете да ври около 5 мин.

Сложете в леко врящия сос порциите шаран, задушавайте 15-ина минути, като ги обръщате няколко пъти, след което ги извадете.

В соса разтворете мармалада, прецедете го и прибавете сварените за 5 мин. сушени плодове и ядки заедно с водата, в която са се варили, и го сгъстете с настърганата меденка.

Разпределете порциите шаран в чинии, залейте ги с топлия сос и ги сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар