Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Задушена ряпа с разни зеленчуци

Задушена ряпа с разни зеленчуци

Задушена ряпа с разни зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • ряпа - 1 глава
  • зеле - ¼ малка
  • чушки - 2 бр.
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • грах - 2 - 3 с.л.
  • карфиол - няколко цветчета
  • тиквички - 1 бр.
  • зелен фасул - 2 шепи
  • лук - 2 глави
  • краве масло - 125 г
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци, измити и почистени, се нарязват на дребно и без да се посоляват, се слагат в гледжосан гювеч или чугунен съд с плътно захлупващ се капак, разместват се и се слагат в умерено загрята фурна да се задушават до пълното им омекване (около 1 1/2 ч.)

Маслото се разтопява и се поднася отделно за добавка към разпределените на порции задушени зеленчуци, които се посоляват преди консумация.

Към всяка порция по желание може да се добави по 1 супена лъжица сметана или цедено мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: