Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Зрял фасул с разни зеленчуци

Зрял фасул с разни зеленчуци

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447889339
Зрял фасул с разни зеленчуци1 / 2
21/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • боб - 1 ч.ч.
  • корени за супа - 2 връзки
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 3 глави
  • растително масло - 5 - 6 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва в 4 ч.ч. студена вода от вечерта. На другия ден се вари на тих огън до сваряване.

Лукът и корените за супа се задушават в растителното масло до омекване, като от време на време се добавят по 2-3 супени лъжици гореща вода.

Прибавят се сол, доматеното пюре и отцеденият сварен боб.

Картофите се нарязват на филии и се нареждат над фасула.

Посоляват се и ястието се вари на тих огън, като през време на варенето се прибавя по малко бульон от фасула.

След сваряването на картофите, ястието се сгъстява с брашно, като брашното се размива в студена вода и се изсипва в ястието.

Вари се още няколко минути, наръсва се с магданоз и се поднася на туршия.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: