Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Варен петел, запечен на фурна

Варен петел, запечен на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Варен петел, запечен на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Три стъпки в приготвянето на най-вкусния петел - вариш, запичаш и ... хапваш, разбира се"

Необходими продукти

  • петел - 1 бр.
  • лук - 1 бр. цяла глава, не нарязана
  • дафинов лист - 2 листенца
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • дръжки от магданоз - връзка
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина
  • масло - за намазване на петела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане си поставяме измития и добре почистен петел.

Прибавяме си лука, който не режем, а само изчистваме от люспите и така поставяме, както и черния пипер, дафиновия лист и дружките от магданоза.

Сипваме си водичка, затваряме и оставяме да се вари за около 40-45 минути.

След като е готов, прецеждаме от водата и поставяме в тавичка.

Намазняваме с масълце, поръсваме със пикантината за пиле и поставяме във фурната да се запече.

След около 10 минути петелът на фурна е готов.

Поднасяме пожелание с печени картофки.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: