Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Обезкостени пилешки бутчета с гъби и топено сирене

Обезкостени пилешки бутчета с гъби и топено сирене

редакция:
Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9394k7k6
Обезкостени пилешки бутчета с гъби и топено сирене
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Желаем страхотен апетит с пилешките бутчета с гъби и топено сирене."

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. обезкостени
  • гъби - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - за намасляване на тавата
  • топено сирене - 150 г
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме си бутчетата. Поставяме ги в тавичка, която предварително сме намазали с маслото. Подреждаме ги и поръсваме с подправките.

Оставяме да престоят така за около 30 минути, след което поставяме пилешките пържоли във фурната за около 10-15 минути.

Нарязваме си гъбите и след като премине времето, вадим пържолките и поставяме отгоре нарязаните гъби.

Отново поставяме във фурната и печем до готовност.

Отново вадим поставяме топеното сирене и запичаме.

Поднасяме обезкостените пилешки бутчета с гъби и топено сирене топли.

Вижте също как да си направите пиле с броколи на тиган или тези чудни пълнени пилешки филета.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: