Сиропирани бухти

20/03/2019
"Станете рано и изненадайте всички със сиропирани бухти, защото това е най-добрият начин да зарадвате семейството си "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо383
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - ¾ ч.ч.
  • олио - ½ ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • извара - 2 ч.ч. безсолна
  • захар - 1 с.л. кристална
  • канела - ½ ч.л.
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, водата, олиото и солта омесете тесто и го оставете да престои около час.

През това време пригответе плънката, като размесите изварата, канелата и захарта.

Разточете много тънка кора от тестото и я нарежете на кръгчета с помощта на чаена чинийка.

В средата на всяко от тях сложете от плънката, завийте и прищипете по краищата.

Изпържете бухтите в силно сгорещеното олио, докато се зачервят.

След това може да ги приготвите по два начина: още топли ги потопете в захарен сироп или ги отцедете от олиото и ги поръсете със захар. Допълнително може да поднесете и конфитюр.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар