Осолена риба в саламура с подправки

30/01/2019
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815922337
"Ей на това му се вика наистина юнашко мезе - осолена риба в саламура с подправки "
  • Приготвяне130 мин.
  • Общо130 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 227
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата36
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • лук - на вкус
  • вода - 400 мл
  • сол - 2 с.л.
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - 3 бр.
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 10 зрънца
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме рибата от вътрешностите и изплакваме със студена вода. В съд поставяме водата заедно със солта и разбъркваме до разтварянето ѝ.

Нарязваме на парчета самата скумрия и поставяме в разтвора. Оставяме да престои 2 часа. През това време си смесваме олиото с оцета.

Нарязваме си лъка на кръгчета. След като е изтекло времето на рибата в саламурата, я премахваме и измиваме под течаща вода.

Рибата нареждаме в купа прибавяме приготвените подправки за риба, покриваме с лука, изсипваме сместа от оцет и олио. Държим така за няколко часа.

Ако искаме можем да поднесем нашата осолена риба така, но може да я отстраним от подправките и сместа, да подсушим и да поднесем.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Стоянка  Русенова
Какво и има на рецептата?
1
1
Анонимен
Анонимен
19.02.2019 14:53
Защо?
0
3
Анонимен
Анонимен
16.02.2019 23:06
Вие сте пълни тъпаци!!!!Как може да пускате такива рецепти!!!
9
3
Daniel Stanev
Daniel Stanev
18.05.2019 23:04
Що, отровна ли е?
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв