Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена скумрия в хартия със зелени подправки

Печена скумрия в хартия със зелени подправки

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1908978193574
Печена скумрия в хартия със зелени подправки
Снимка: Чародейката
1 / 5
25/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Печена скумрия в хартия, овкусена с пресни зелени подправки, се сервира с подходяща за сезона салата."

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр.
  • сол - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1/4 к.л.
  • чили - 1/4 к.л., едро смляно (по желание)
  • чесън - 2 малки скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • зелени подправки - пресни
  • магданоз - 1/4 връзка
  • копър - 1/4 връзка
  • босилек - 2 листенца
  • розмарин - няколко листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията се изчиства от главите и вътрешностите и много хубаво се измива със студена вода.

Всяка се подсушава и по кожата и се правят няколко диагонални разрези и от двете страни с остър нож. Овкусява се със сол, черен пипер и едро смлян лют пипер по желание, като се слага от подправките в коремчето и в прорезите по кожата.

Измитите пресни подправки (магданоз, копър, босилек и розмарин) се накъсват с ръце и се прехвърлят в каната на пасатора. Към тях се добавя прясно изцедения сок от един лимон, обелените скилидки чесън и зехтина.

Пасира се до хомогенност. Вие може да използвате и друга комбинация от зелени подправки по ваш вкус.

Всяка рибка се прехвърля върху лист хартия за печене и обилно се намазва с пасираните зелени подправки. Не забравяйте да сложите и в прорезите по кожата, както и в коремчето. Завиват се с хартията за печене и се прехвърлят в тавичката рибата в хартия.

Тавичката се слага във фурната на 180-200 °C на средна решетка и включена конвекция за около 30 минути или до готовност.

Печена скумрия в хартия, овкусена с пресни зелени подправки, се сервира с подходяща за сезона салата.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: