Начин на приготвяне
Кипнете да заври водата за пастата. Започнете да приготвяте дресинга. Измийте зелените подправки и ги подсушете. Накълцайте ги и ги сипете в мерителен съд, защото количеството дресинг, което трябва да получите, е 200 мл.
Измийте лимона, настържете кората му и я прибавете при зелените подправки заедно с виното и зехтина. Нарежете маслините и каперсите на ситно, добавете ги в съда, поръсете със сол и пипер, разбъркайте добре и оставете настрана.
Почистете мидите, измийте и ги подсушете. Ако са по-едри ги нарежете на парченца, посолете ги. Сипете пастата във врящата вода и я сварете според указанията на опаковката.
Загрейте зехтина в тиган запържете мидите за 4-6 минути. Свалете от котлона, залейте ги с дресинга. Сервирайте мидите върху сварената паста.