Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста с миди и зелени подправки

Паста с миди и зелени подправки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Паста с миди и зелени подправки1 / 2
27/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Когато имате само половин час, за да приготвите перфектното романтично ястие - това е вашата рецепта"

Необходими Продукти

  • миди - 500 г пресни
  • талиатели - 350 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • Дресинг
  • джоджен - 1 връзка
  • див чесън - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 2 с.л.
  • каперси - 1 с.л.
  • маслини - 6 едри черни маслини без костилки
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете да заври водата за пастата. Започнете да приготвяте дресинга. Измийте зелените подправки и ги подсушете. Накълцайте ги и ги сипете в мерителен съд, защото количеството дресинг, което трябва да получите, е 200 мл.

Измийте лимона, настържете кората му и я прибавете при зелените подправки заедно с виното и зехтина. Нарежете маслините и каперсите на ситно, добавете ги в съда, поръсете със сол и пипер, разбъркайте добре и оставете настрана.

Почистете мидите, измийте и ги подсушете. Ако са по-едри ги нарежете на парченца, посолете ги. Сипете пастата във врящата вода и я сварете според указанията на опаковката.

Загрейте зехтина в тиган запържете мидите за 4-6 минути. Свалете от котлона, залейте ги с дресинга. Сервирайте мидите върху сварената паста.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: