Домашни гризини с микс от семена

28/01/2019
"Колко са вкусни гризините се познава по семената, останали след изяждането им до последната трошичка"
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо697
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • суха мая - 5 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активираме маята в топлата вода. В купа изсипваме брашното, добавяме солта и няколко капки зехтин и след това добавяме активираната мая, която изсипваме малко по малко.

Започваме да разбъркваме, докато се получи тесто. Изсипваме на плота и започваме да месим до в момента, в който стане меко и хомогенно. При необходимост добавяме още брашно.

Оставяме готовото тесто в намазана със зехтин купа, докато удвои размера си. Разточваме тесто и след това го нарязваме на лентички.

Готовите лентички завиваме на фитилчета и нареждаме в тавичка с хартия за печене, като намазваме с разбитото яйце и поръсваме с микс от семена.

Поставяме приготвените гризини във фурната и печем за около 20-30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар