Начин на приготвяне
Размийте маята със захарта в топлата вода и оставете да се активира.
Смесете шупналата мая с останалите продукти (без 1 жълтък и ) и замесете меко тесто тесто.
Покрийте и го оставете да втаса на топло.
Разделете готовото тесто на две части. Всяка една разточете на голям правоъгълник. Намажете едната кора с масло и поръсете с натрошено сирене. Отгоре сложете втората кора и поръсете с олио и сирене.
Прехвърлете едната половина върху другата и внимателно разточете на по-голяма кора. Нарежете с нож на 12 равни ленти, усучете и ги навийте на охлювчета.
Намазнете форма за печене и наредете охлювчетата. Оставете да починат за 15-тина минути и ги намажете с разбития жълтък и семената.
Загрейте фурната на 170 градуса и ги изпечете до готовност - около 40-45 минути.
Домашните маслени охлювчета със семена са много вкусни.