Кефал с маслини и гъби

РадинаРадина
Новак
1
3
10
28/01/2019
Приготвяне40 мин.
Готвене75 мин.
Общо115 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо352
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате кефала и правите напречен разрез при корема, за да се напълни рибата.

В тиган леко запържвате маслото, чесъна, лука. След това добавяте морковите, гъбите и маслините към тигана, сипвате 1/2 ч.ч вода и задушавате за 10 минути.

През това време смесвате продуктите за марината за риба, намажете рибите обилно с марината, включително и вътрешността. След това намажете вътрешността със сол и пипер и оставете да престои 30 минути.

Напълнете рибата със задушената смес и поставете по 2 листенца от дафиновия лист. Увийте във фолио и печете до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Поднесете готовата печена риба с резени домати или салата капрезе, тъй като кефалът си отива с доматения вкус.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар