Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Кефал с маслини и гъби

Кефал с маслини и гъби

РадинаРадина
Новак
1310
Кефал с маслини и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • кефал - 2 бр.
  • маслини - 100 г
  • чесън - 6 скилидки
  • лук - 1 глава
  • масло - 50 г
  • гъби - 250 г
  • моркови - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 4 листа
  • За марината
  • зехтин - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • горчица - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате кефала и правите напречен разрез при корема, за да се напълни рибата.

В тиган леко запържвате маслото, чесъна, лука. След това добавяте морковите, гъбите и маслините към тигана, сипвате 1/2 ч.ч вода и задушавате за 10 минути.

През това време смесвате продуктите за марината за риба, намажете рибите обилно с марината, включително и вътрешността. След това намажете вътрешността със сол и пипер и оставете да престои 30 минути.

Напълнете рибата със задушената смес и поставете по 2 листенца от дафиновия лист. Увийте във фолио и печете до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Поднесете готовата печена риба с резени домати или салата капрезе, тъй като кефалът си отива с доматения вкус.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: