Начин на приготвяне
Изчиствате кефала и правите напречен разрез при корема, за да се напълни рибата.
В тиган леко запържвате маслото, чесъна, лука. След това добавяте морковите, гъбите и маслините към тигана, сипвате 1/2 ч.ч вода и задушавате за 10 минути.
През това време смесвате продуктите за марината за риба, намажете рибите обилно с марината, включително и вътрешността. След това намажете вътрешността със сол и пипер и оставете да престои 30 минути.
Напълнете рибата със задушената смес и поставете по 2 листенца от дафиновия лист. Увийте във фолио и печете до готовност в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Поднесете готовата печена риба с резени домати или салата капрезе, тъй като кефалът си отива с доматения вкус.