Ezine.bg»Рецепти»Риба»Лефер с гъби и маслини

Лефер с гъби и маслини

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Лефер с гъби и маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3

Необходими продукти

  • лефер - 700 г
  • гъби - 200 г
  • лук - 80 г
  • олио - 100 мл
  • маслини - 60 г
  • галета - 30 г
  • лимони - 2 бр.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената, измита и нарязана на филии риба се посолява и се овкусява с изцеден лимонов сок. След един час парчетата се овалват в смес от галета, сол и смления черен пипер.

Пържат се в сгорещена мазнина от двете страни до зачервяване. В същата мазнина и малко вода се задушава ситно нарязаният лук заедно с почистените, измити и нарязани на дребно гъби.

След около 20 минути се добавят маслините, които са нарязани на малки парченца. Прибавя се и малко вода. Задушаването продължава още 10 минути. Готовата риба се сервира топла, със сместа от лука, гъбите, маслините и резенчета лимон.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: