Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Зелеви сарми с пилешко и свинско

Зелеви сарми с пилешко и свинско

Зелеви сарми с пилешко и свинско1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 бр. пиле
  • месо - 100 г свински гърди, пушени
  • кисело зеле - 15 листа
  • олио
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете, нарежете пилето и го разпределете на порции, като във всяка трябва да има по парче бяло и червено месо.

Ако зелето е прясно, леко го сварете за 15-20 мин. в подсолена и подкиселена с оцет вода.

Във всеки зелев лист поставете порция месо и филийка пушени гърди, посолете на вкус и поръсете с малко черен пипер.

Завийте листата на сарми, подредете ги плътно в тенджера, чието дъно е покрито със зелеви листа.

Посолете, залейте ги с гореща вода и малко мазнина и ги покрийте със зелеви листа, за да се задушат по-добре.

Притиснете зелевите сарми с чиния и ги варете на тих огън около час.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: