Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пуешка супа»Супа от пуешки дреболии

Супа от пуешки дреболии

Супа от пуешки дреболии
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • карантия - 500 г пуешки дреболии
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • фиде - 1 шепа
  • домати - 1/2 к.ч.
  • сол
  • олио 4 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр. само жълтъка
  • черен пипер - 1 к.л. смлян
  • магданоз - 5 - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дреболиите (пуешки сърца, воденички, дроб и шийки) се измиват, поставят се в тенджера с подсолена вода и слагат на котлона да се варят.

Щом се образува пяна, тя се отстранява. Прибавя се малко олио, а след около 10 минути почистените и нарязани на дребно лук, морков и чушка.

След като омекнат, в супата се слагат нарязаните на средно големи парчета картофи, а малко след това и фиде. Когато са почти сварени картофите, се прибавят смлени домати.

Свареното пуешко месо се изважда от тенджерата, нарязва се на по-малки парчета и се връща в супата. Готовата пуешка супа се овкусява със смлян черен пипер и се поръсва с наситнен магданоз.

След като поизстине малко, ѝ се прави застройка с разбит в кисело мляко жълтък.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: