Начин на приготвяне
Дреболиите (пуешки сърца, воденички, дроб и шийки) се измиват, поставят се в тенджера с подсолена вода и слагат на котлона да се варят.
Щом се образува пяна, тя се отстранява. Прибавя се малко олио, а след около 10 минути почистените и нарязани на дребно лук, морков и чушка.
След като омекнат, в супата се слагат нарязаните на средно големи парчета картофи, а малко след това и фиде. Когато са почти сварени картофите, се прибавят смлени домати.
Свареното пуешко месо се изважда от тенджерата, нарязва се на по-малки парчета и се връща в супата. Готовата пуешка супа се овкусява със смлян черен пипер и се поръсва с наситнен магданоз.
След като поизстине малко, ѝ се прави застройка с разбит в кисело мляко жълтък.