Ориз с гъби и пилешко на фурна

25/01/2019
ВИОЛЕТА МАТЕВА
отВИОЛЕТА МАТЕВАКопирайтър36551483
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо80 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо380
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се пилешкото бутче, кожата се отделя и накъсваме на късчета.

В тенджерка се загрява олио и запържваме нарязан лук и обелени моркови. След 2-3 минути сипваме ориза и гъбите и разбъркваме да се запържат за кратко.

Налива се горещ, прецеден пилешки бульон от свареното бутче или гореща вода.

Овкусява се със сол, черен пипер и риган и връщаме месото в тенджерата. Когато заври, се сваля, и прехвърляме в тава. Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза.

Ориз на фурна - класика в жанра за вкусен обяд или вечеря! [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар