Ябланик

21/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо128
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата с олиото и разтопеното масло и добавете захарта, млякото, ванилията и бакпулвера.

Продължете да бъркате сместа с брашното, докато се получи кексово тесто.

Изсипете 2/3 от сместа в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс.

Отгоре разстелете плънката, като редувате половината орехи, ябълките и остатъка от орехите.

Покрийте с останалото кексово тесто и печете ябълковия сладкиш 50 мин.

Оставете го да си почине 5 мин., извадете го в голяма плоска чиния, поръсете го с пудрата захар и го поднесете с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар