Ябланик

Ябланик2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • брашно - 1, 5 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 50 г краве
  • олио - ¾ ч.ч.
  • захар - ¾ ч.ч
  • ванилия - 4 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За плънката
  • ябълки - 3 бр. настъргани
  • орехи - 1 ч.ч. счукани
  • галета - 4 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • канела - на вкус
  • За поръсване
  • захар - 2 с.л. пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте добре яйцата с олиото и разтопеното масло и добавете захарта, млякото, ванилията и бакпулвера.

Продължете да бъркате сместа с брашното, докато се получи кексово тесто.

Изсипете 2/3 от сместа в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс.

Отгоре разстелете плънката, като редувате половината орехи, ябълките и остатъка от орехите.

Покрийте с останалото кексово тесто и печете ябълковия сладкиш 50 мин.

Оставете го да си почине 5 мин., извадете го в голяма плоска чиния, поръсете го с пудрата захар и го поднесете с топка ванилов сладолед.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: