Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Гювеч със суджук, пържоли и гъби

Гювеч със суджук, пържоли и гъби

Диана АндроваДиана Андрова
Чирак
281153331
Гювеч със суджук, пържоли и гъби
Снимка: Диана Андрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • суджук - 3 парчета
  • пържоли - 1 кг свински
  • гъби - 500 г пресни
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • топено сирене - 300 - 400 г
  • лук - 2 глави
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържвам нарязаното на парчета свинско месо, и малко преди да го отведа от котлона, добавям ситно нарязания лук. След като го отведа от огъня, поръсвам с кимион, черен и червен пипер, малко чесън, щипка сол.

Оставям го настрана да престои, докато подготвя другите продукти. С леко намокрен нож нарязвам топеното сирене на колелца, като при всяко рязане мокря ножа за по-лесно рязане. Нарязвам гъбите на по-дебели парченца.

Намазнявам леко дъното на гювеча. Започвам да редят суджук и свинското месо, докато не покрият дъното. Върху тях слагам кръгчета топено сирене, и отгоре гъби.

Повтарям това, докато не приключа с продуктите, като отгоре завършвам с топено сирене и гъби. Слагам бялото вино. Пека за около 2 часа на 200 градуса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: