Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със задушени зеленчуци

Пилешки бутчета със задушени зеленчуци

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Пилешки бутчета със задушени зеленчуци4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. (с част от гърба)
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • чушки - 2 бр. зелени
  • картофи - 3 бр., средни
  • лук - 1 глава
  • масло - 3 с.л. разтопен
  • зехтин - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета. По желание ги разделете на бутчета и гръдна част или ги оставете цели.

В подходяща тава нарежете всички зеленчуци на едри кубчета, а лука наситнете и го добавете при останалите зеленчуци.

С помощта на лъжица добавете мазнините, като се стараете да има навсякъде, след което и разбъркайте.

Поставете бутчетата и завийте тавата с хартия за печене, намокрена и изцедена. Или завийте добре с фолио.

Задушете ястието така за около 40 минути на 160-180 градуса, след което развийте и изпечете до получаване на коричка и желан загар.

Поднесете готовото печено пиле с приготвените печени зеленчуци.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: