Печени патладжани и тиквички на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
792
122
23/01/2019
"Може да е жега лятото да се пече, но няма как да устоите на печени патладжани и тиквички на фурна "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 774
  • Преглеждания за месеца107
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и след 30 мин. се отцеждат от горчивия сок. Изпържват се в силно загрятото растително масло до полуготовност. Тиквичките се нарязват на филии и се изпържват леко. Изпичаме чушките, обелваме ги. Почистват се от семето и се нарязват, а доматите се настъргват на ренде.

В малка тавичка се нареждат последователно патладжани, пиперки и тиквички, а между редовете се слагат нарязаните лук, чесън и магданоз, черният пипер и настърганите домати.

Ястието се залива с останалите домати, смесени с мазнината от пърженето и посолени на вкус. Пече се в умерена фурна 25 – 30 мин., като се долива отстрани виното.

Брашното се размива в студена вода и се изсипва равномерно върху печените зеленчуци, което се наръсва с червения пипер и се пече още десетина минути.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар