Начин на приготвяне
Патладжаните се обелват, нарязват се на филии, посоляват се и след 30 мин. се отцеждат от горчивия сок. Изпържват се в силно загрятото растително масло до полуготовност. Тиквичките се нарязват на филии и се изпържват леко. Изпичаме чушките, обелваме ги. Почистват се от семето и се нарязват, а доматите се настъргват на ренде.
В малка тавичка се нареждат последователно патладжани, пиперки и тиквички, а между редовете се слагат нарязаните лук, чесън и магданоз, черният пипер и настърганите домати.
Ястието се залива с останалите домати, смесени с мазнината от пърженето и посолени на вкус. Пече се в умерена фурна 25 – 30 мин., като се долива отстрани виното.
Брашното се размива в студена вода и се изсипва равномерно върху печените зеленчуци, което се наръсва с червения пипер и се пече още десетина минути.