Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа с авокадо

Пилешка супа с авокадо

Пилешка супа с авокадо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 400 г сварено
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • вода - 800 мл
  • масло - 20 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • царевица - 300 г
  • авокадо - 1 бр.
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се разтопява маслото и в него се задушават за 2 – 3 минути нарязаният на ситно лук и настърганият на едро морков.

Прибавят се картофът, нарязан на кубчета, кубчето бульон и водата. Бульонът се вари, докато картофът омекне.

Прибавят се царевицата, свареното пилешко месо, нарязано на кубчета и черният пипер. Пилешката супа се доварява още 10 минути.

След като е готова, се сервира в дълбоки чинии и се сервира с нарязаното на кубчета авокадо и сметаната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: