Домашен захаросан джинджифил

22/01/2019
"Без изкуствени оцветители, незнайни овкусители и твърде много захар - вижте как да приготвите перфектния домашен захаросан джинджифил "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 738
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • джинджифил - 1 бр.
  • вода - 2 л
  • вода - 200 мл
  • захар - 300 г
  • захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме 2 литра вода, която оставяме да заври. Обелваме си и нарязваме на парчета джинджифила.

Поставяме го във врящата вода и оставяме така за около 15 минути. След изтичането на времето вадим, прецеждаме, прехвърляме в друг съд, като добавяме 200 мл вода и захарта.

Отново варим за 20 минути, докато станат прозрачни парчетата. Продължаваме да варим, докато сиропът се сгъсти, а парчетата станат прозрачни.

Приготвяме намазнена решетка и там нареждаме джинджифила и го оставяме да се охлади. Когато е готов, овалваме в захар.

Много полезен при болно гърло!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар