Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа с праз и сирене

Картофена супа с праз и сирене

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Картофена супа с праз и сирене
Снимка: Илияна Димова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Три са тайните съставки на тази разкошна супа - оставяме на вас да се досетите кои са те"

Необходими продукти

  • праз - 1 стрък
  • картофи - 3 бр
  • сирене - 3 - 4 с.л. натрошено
  • фиде
  • магданоз
  • чубрица
  • куркума
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 щипка
  • олио - 3 с.л.
  • масло краве - 1 с.л.
  • сол
  • заквасена сметана - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите (3 бр.), измиваме и нарязваме на кубчета. Праза почистваме хубаво, измиваме и нарязваме на ситно.

В тенджерка наливаме олио (3 с.л.). Прибавяме праза и малко топла вода и задушаваме, докато изври водата. Ръсваме черен пипер на вкус, куркума на вкус и щипка червен пипер.

Наливаме топла вода и когато заври, слагаме нарязаните картофи и краве масло (1 с.л.).

Ръсваме чубрица и магданоз на вкус и варим супата, докато картофите се сварят. Тогава сипваме натрошено фиде на вкус и варим още до готовност на фидето.

Няколко минути, преди да свалим супата от котлона, прибавяме натрошено сирене (3-4 с.л. или повече по вкус).

Дръпваме тенджерата от котлона, опитваме за сол, посоляваме по вкус и наливаме застройка от разредена с топла вода заквасенасметана.

Сервираме картофената супа с оцет и натрошена сушена люта пиперка.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: