Мусака от ориз със спанак

05/03/2019
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо272
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се измива, нарязва се на тънки ивици, посолява се и се изстисква.

Оризът се запържва до прозрачност в половината от маслото заедно със ситно нарязания лук, посолява се и се наръсва с черен пипер.

Разделя се на две равни части.

Едната част се разстила на дъното на малка, намазана с мазнина тавичка, изравнява се и се покрива със спанака, върху който се наръсва надробеното сирене.

Покрива се с останалия ориз и тук–там се слагат парченца от отделеното масло.

Мусаката се залива с 2 ½ чаени чаши гореща вода и се слага в умерено загрята фурна за 30 мин.

Яйцата се разбиват с прясното мляко и щипка сол и с тях се залива вегетарианската мусака. Пече се още десетина минути.

Поднася се с кисело мляко и салата по избор. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар