Пържена скумрия на шайби

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
248
5
19/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо788
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • царевично брашно - 1 к.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства от вътрешности, главата се реже и измиваме на течаща вода. Нарязва се на шайби, поръсва се със сол и черен пипер.

Оставя се 1 час да се овкуси.

Загрява се олио в тиган, всяко парче скумрия се топи в царевично брашно, изтупва се и пържим до златисто.

Пържената скумрия се вади върху хартия да попие мазнината.

Сервира се със салата и резени лимон.

Да ви е вкусно!

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар