Домашна пастърма

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
245
4
18/01/2019
"Даваме рецептата и сме на разположение за дегустиране и на вашата домашна пастърма, когато стане готова "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 007
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, с дебелина около 15 см. На дъното на правоъгълна тава се сипва половината морска сол, нарежда се отгоре месото и покриваме с останалата морска сол.

Покрива се с алуминиево фолио и се оставя за 24 часа на хладно. Изважда се от солта и накисваме месото в студена вода. Оставя се да кисне още 24 часа, като водата се сменя поне веднъж за този период.

После се отцежда и подсушава с кърпа. Всички подправки за месо се смесват, може да прибавите и по ваш избор. Месото се натупва със сухата смес и отгоре се пробива дупка, през която се промушва конец.

Закача се на прохладно място да съхне поне 10 дни. После се завива в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилника или във фризера. Нарязва се готовата пастърма тънко на филии. Чудесно домашно мезе за червено вино! Едно от най-вкусните сухи мезета!

Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране - кръг с дръжка и слюда
19.50 лв.
Виж ››

Вкусни ястия заслужава отлична презентация. Може да приготвите лесно и двете с кръглата бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна, практична, качествена. Бамбуковата дъска има слюда в единия край. Тя е лека и не абсорбира миризмите от различни продукти, което я прави перфектната дъска за презентация и рязане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар