Домашна пастърма

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
266
5
18/01/2019
"Даваме рецептата и сме на разположение за дегустиране и на вашата домашна пастърма, когато стане готова "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо54 612
  • Преглеждания за месеца2727
  • Преглеждания за седмицата562
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парчета, с дебелина около 15 см. На дъното на правоъгълна тава се сипва половината морска сол, нарежда се отгоре месото и покриваме с останалата морска сол.

Покрива се с алуминиево фолио и се оставя за 24 часа на хладно. Изважда се от солта и накисваме месото в студена вода. Оставя се да кисне още 24 часа, като водата се сменя поне веднъж за този период.

После се отцежда и подсушава с кърпа. Всички подправки за месо се смесват, може да прибавите и по ваш избор. Месото се натупва със сухата смес и отгоре се пробива дупка, през която се промушва конец.

Закача се на прохладно място да съхне поне 10 дни. После се завива в алуминиево фолио и съхраняваме в хладилника или във фризера. Нарязва се готовата пастърма тънко на филии. Чудесно домашно мезе за червено вино! Едно от най-вкусните сухи мезета!

Голяма правоъгълна дървена дъска с дръжка - 56 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голяма правоъгълна дървена дъска с дръжка - 56 см
14.72 лв.
11.33 лв.
Виж ››

Зеленчуци за супа или майсторлъшки мезета, нарязани на тънко - и в двата случая може да разчитате на тази удобна дървена правоъгълна дъска.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар