Пилешки късчета с ориз и зеленчуци на фурна

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
240
4
17/01/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 429
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити пилешки бутчета се заливат със студена вода, да ги покрие, в голяма тенджера. Слагаме на котлона да заври. Прибавя се 1 нарязан едро морков, стръкове целина и малко сол.

След като се сварят, се отцеждат, обезкостяват и накъсваме месото на късчета, без кожата. Загрява се олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, заедно с кубчета от втория морков.

Прибавя се измит и отцеден ориз, разбърква се, да добие стъклен вид и наливаме горещия прецеден бульон около 1 л. Връща се накъсаното пилешко месо в тенджерата и след 5 минути се прехвърля в тава.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност на ориза. Поднасяме готовия ориз на фурна с нарязан ситно магданоз.

Класика в жанра - пиле с ориз! Лесно и вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар