Пръхкави локумки с фанта

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
390
5
169
4
16/01/2019
"И като каже някой всички локумки са еднакви, опровергайте го с тези пръхкави локумки с фанта, които са уникални "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции16
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 401
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • мас - 100 мл разтопена
  • фанта - 100 мл
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • ванилена захар - 1 ч.л.
  • пудра захар - 1 с.л. за тестото
  • брашно - 500 г
  • пудра захар - за поръсване
  • локум - 1 кутия, цветен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопена мас се сипва в средата на брашното. Добавя се фанта, ванилия, бакпулвер и пудра захар. Разбърква се с вилица и замесваме средно меко тесто, да не лепне.

Разделя се на две части и всяка се разточва на малка кръгла кора, дебела 0.5 мм. Нарязва се на 8 малки триъгълничета. Всяко кубче локум се реже през средата на две, а после на още две.

Поставя се парче локум в широката част и навиваме малки кифлички. Нареждат се върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 10-15 минути до леко златисто. Изваждаме и поръсваме през сито с пудра захар. Много са вкусни за кафето! Тези локумки са сладки, с които можете да впечатлтие вашите гости!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар