Маслени локумки

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Маслени локумки
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Дайте ни една кутийка локум, а ние ще ви покажем как да приготвите най-сочните маслени локумки с пудра захар"

Необходими продукти

  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - до получаване на средно твърдо тесто
  • локум - 1 кутийка
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко добавяме содата, разбиваме и към тях добавяме свинската мас, която е леко разтопена, захарта и ванилията.

Към съставките добавяме постепенно брашното, докато се получи меко тесто, което не трябва да лепне. Готовото тесто поставяме на плот, където се посипали брашно и разточваме на тънка кора.

Нарязваме на правоъгълници така, че да се получат пурички. Върху всяко едно от тях поставяме парченце локум.

Всяко парченце увиваме така, че краищата притискаме, за да не потече локумът.

Поставяме в тавичка нашите локумки и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато ги извадим, още топли поръсваме масленките с пудрата захар. Чудни дребни сладки за следобедно кафе!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: