Начин на приготвяне
Счупваме яйцето в купа. Разбиваме го и добавяме 3 с.л. глюкоза, киселото мляко 1 пакетче ванилия, олиото и лимонената кора. Разбъркваме добре.
Разтопяваме маста и я добавяме в сместа.
Смесваме брашното с бакпулвера и на порции го добавяме при другите продукти. Омесваме меко тесто и го оставяме за 20 минути да престои.
След това го разделяме на 4 топки и всяка разточваме на тънка кора.
Разрязваме кръстосано през средата, за да се получат триъгълници.
Поставяме по парченце локум във всеки триъгълник и навиваме на малки кифлички.
Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.
Печем локумките на 180 градуса 25 минути или до готовност.
Смесваме останалото количество глюкоза с другото пакетче ванилия и овалваме локумките, докато са още горещи.
Подреждаме ги в чиния.
Сервираме локумките с глюкоза след няколко часа, най-добре на следващия ден.