Локумки с глюкоза

Локумки с глюкоза
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Легендата разказва, че тези локумки са най-вкусни на втория ден, но ние винаги ги изяждаме още на първия"

Необходими продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • глюкоза на прах - 200 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • лимонова кора - настъргана - 1/4 ч.л.
  • локум - 2 опаковки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счупваме яйцето в купа. Разбиваме го и добавяме 3 с.л. глюкоза, киселото мляко 1 пакетче ванилия, олиото и лимонената кора. Разбъркваме добре.

Разтопяваме маста и я добавяме в сместа.

Смесваме брашното с бакпулвера и на порции го добавяме при другите продукти. Омесваме меко тесто и го оставяме за 20 минути да престои.

След това го разделяме на 4 топки и всяка разточваме на тънка кора.

Разрязваме кръстосано през средата, за да се получат триъгълници.

Поставяме по парченце локум във всеки триъгълник и навиваме на малки кифлички.

Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене.

Печем локумките на 180 градуса 25 минути или до готовност.

Смесваме останалото количество глюкоза с другото пакетче ванилия и овалваме локумките, докато са още горещи.

Подреждаме ги в чиния.

Сервираме локумките с глюкоза след няколко часа, най-добре на следващия ден.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: