Начин на приготвяне
Скумриите се почистват от вътрешностите, главата, перките и опашките. Измиват се със студена вода, отцеждат се и се нарязват на котлети с дебелина 2-3 см.
Посолява се всяко парче обилно със ситно смляна морска сол и се оставя в покрита тавичка, в хладилник или на студено, леко наклонена от единия край, за да се отцеди от излишната течност за 2-3 часа.
Отделилата течност се изхвърля, добавя се допълнително сол, ако е необходимо, и върху рибата и около нея се разпределят подправките - начупените дафинови листа, зърната бахар и черен пипер, листенца пресен розмарин.
Оставя се в хладилника за 48 часа, след което е скумрията готова за консумация.
Може де се поднесе като предястие, полята с лимонов сок, олио и гарнирана с червен лук.
Добър апетит!
Коментари