Зелен лук с яйца и сирене на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
789
93
23/01/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо602
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелен лук се нарязва на парчета с дължина около 1 см и се и се задушава с щипка сол в маслото, докато омекне.

Прибавя се ориз, а след 4 – 5 мин. – доматите (доматеното пюре). Сместа се пържи още няколко минути.

Изсипва се в тавичка, наръсва се със сиренето (надробено или настъргано) и нарязан магданоз и се залива с разбитите в прясно мляко с щипка сол яйца.

Запеканката се пече, докато хване червена коричка. Поднася се с кисело мляко или зелена салата.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Приготвяй си тази рецепта в:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар