Зелен лук с яйца и сирене на фурна

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
806
125
23/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви30 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелен лук се нарязва на парчета с дължина около 1 см и се и се задушава с щипка сол в маслото, докато омекне.

Прибавя се ориз, а след 4 – 5 мин. – доматите (доматеното пюре). Сместа се пържи още няколко минути.

Изсипва се в тавичка, наръсва се със сиренето (надробено или настъргано) и нарязан магданоз и се залива с разбитите в прясно мляко с щипка сол яйца.

Запеканката се пече, докато хване червена коричка. Поднася се с кисело мляко или зелена салата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: