Фритата със зеленчуци на тиган

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
245
4
13/01/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо833
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се ситно половин глава лук и пера зелен лук. В купа се разбиват яйцата с щипка сол, добавя се прясно мляко и настърган пармезан.

Смесват се добре и накрая прибавяме ситно нарязани три стръка пресен магданоз.

В тиган с диаметър 18-20 см се загрява олио и запържваме лука и зеленчуковия микс докато омекнат. Намалява се котлона на 3 степен, сипваме яйчената смес и пържим да стегнат яйцата.

От време на време с шпатулка леко се надига от едната страна, тиганът се наклонява да отиде течната смес отдолу.

След 4-5 минути вземаме голяма чиния с диаметър 24 см и обръщаме чевръсто тигана с фритатата. Връща се обратно в тигана да се запече и от другата страна и готово.

Сервираме нарязана на парчета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар