Шарено свинско месо с праз на сач

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
09/01/2019
"Шарено и вкусно - как да не извадим и бутилка вино да видим дали ще стане още по-вкусно "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо53 541
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г варено
  • праз - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си месото, нарязваме го на късове и поставяме в съд.

Към тях добавяме всички подправки за месо и разбъркваме добре.

Оставяме настрана да си поеме подправките.

Почистваме праза и лука и ги нарязваме.

Приготвяме си сача, като най-отдолу сипваме олиото и размазваме добре навсякъде.

Прибавяме нарязания праз и лук, а отгоре и месото.

Разбъркваме и поставяме във фурната.

Печем до готовност. Готовото печено свинско поднасяме с червено вино. Наздраве!

Дървена дъска осморка с два шиша за ценители
Made in Bulgaria
Дървена дъска осморка с два шиша за ценители
29.99 лв.
Виж ››

В дом, в който често има гости, задължително трябва да има и дървена дъска с форма осморка - и за рязане на продукти, и за поднасяте става.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар