Начин на приготвяне
Разделете водата на 3 части, тъй като ще се добавя на 3 пъти.
Започнете да месите тестото, като пресявате брашното (не е задължителна стъпка, но препоръчвам). Оризовото брашно и безглутеновата мая можете да намерите в био магазини или в био секторите на големите супермаркети.
Активирайте маята със солта, зехтина, едната част от водата и брашното. Оставете така (маята не шупва по очаквания начин, затова го оставете за няколко минути и тогава го добавете към брашното).
Добавете останалите продукти, като добавите зехтина и една част от водата.
Омесете до получаването на трохи.
Прибавете достатъчно количество от останалата вода, за да се оформи тесто, което трябва да е меко и еластично.
Омесете в купата за 5 мин., покрийте и оставете да втаса за 10 мин. Не чакайте удвояване на обема на тестото.
Намаслете леко тавичка за пица или друг удобен съд и поръсете с царевично или оризово брашно.
Приплескайте до желаната дебелина тестото и притиснете в тавичката. Като разделете тестото на 2 (или повече топчета, като се съобразите с големината на вашия съд).
Прибавете соса, желания топинг - аз добавих шунка, която нарязах на тънки шайби и 50 г минах през ренде и поръсих с нея, както и поръсих с кашкавал. Добавих обезкостени и обезсолени маслини.
Печете на 220°С във фурната за 20 - 30 мин. или до готовност на приготвеното тесто за пица.
Вкусна безглутенова пица - опитайте!