Зеленчукова мусака

06/01/2019
Анабел
отАнабелКопирайтър221222
"Вкусна мусака в зеленчуков вариант, подходяща за всички, на които не им се хапват месни продукти "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене50 мин.
  • Общо70 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 962
  • Преглеждания за месеца236
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и се задушава с малко мазнина направо в тавата за печене. Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички, след тях нарязаните на дребно гъби. След като омекнат, се слагат картофите, нарязани на не много дребни кубчета, и измитият ориз.

Налива се около половин чаена чаша вода и се оставя така, докато оризът набъбне. Ястието се разбърква, прибавят се доматите, овкусява се със сол и черен пипер. Накрая се поръсва с нарязан на ситно пресен магданоз и се долива около още две чаши вода.

Мусаката с ориз се разбърква и се слага да се пече във фурната на 200 градуса. Когато е почти готова, се залива със заливка за мусака, приготвена от разбити яйца със кисело мляко и брашно.

Мусаката се връща отново във фурната и се допича, докато заливката придобие приятен златист загар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йозлям Кадирова
Изглежда страхотно-апетитно :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв