Царевични хлебчета с бакпулвер

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
893
248
5
05/01/2019
"Лесно се замесват, бързо се приготвят и се изяждат за нула време "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 311
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното сипваме в тава и оформяме кладенче. Сипва се киселото мляко, в което сме разбили бакпулвера да шупне.

Добавя се олио, сол, смляно ленено семе, мащерка и натрошено краве сирене.

Прибавят се яйцата и всичко се разбива с вилица, после се замесва средно меко тесто леко лепне.

Оформя се дебел фитил и се реже на 5 части. От тестото се оформят хлебчета и нареждаме в тава върху хартия.

С ножица се срязва на кръст и печем в загрята фурна 180°C около 30 минути.

Много вкусни и подходящи при диабет царевични хлебчета.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар