Ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хлебчета»Царевични хлебчета с бакпулвер

Царевични хлебчета с бакпулвер

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Царевични хлебчета с бакпулвер
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Лесно се замесват, бързо се приготвят и се изяждат за нула време"

Необходими продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • типово брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • ленено семе - 1 ч.л. смляно
  • кисело мляко - 200 г от 2 %
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сол - 1 равна ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 цяло и 1 белтък
  • сирене - 100 г натрошено
  • мащерка - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното сипваме в тава и оформяме кладенче. Сипва се киселото мляко, в което сме разбили бакпулвера да шупне.

Добавя се олио, сол, смляно ленено семе, мащерка и натрошено краве сирене.

Прибавят се яйцата и всичко се разбива с вилица, после се замесва средно меко тесто леко лепне.

Оформя се дебел фитил и се реже на 5 части. От тестото се оформят хлебчета и нареждаме в тава върху хартия.

С ножица се срязва на кръст и печем в загрята фурна 180°C около 30 минути.

Много вкусни и подходящи при диабет царевични хлебчета.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: