Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пънчета от моркови

Пънчета от моркови

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k637
Пънчета от моркови1 / 2
01/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • краставици - 2 бр.
  • маслини - 150 г
  • орехови ядки - 100 г
  • риган
  • сол
  • кимион
  • дафинов лист
  • къри
  • За соса
  • вино - 1 ч.ч.
  • мед - 1 с.л.
  • хвойна - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите трябва да са по-дебели, изчистват, обелват и се издълбават. Бланшират се за 5 минути в 500 мл вряща вода, в която предварително са сложени сол и подправките.

Веднага след това се потапят в студена вода. В течността, в която се бланшират морковите, се слагат цедка, в която са сложени настърганите краставици, обезкостените маслини и ореховите ядки.

Сместа се държи 2 минути на пара, след което с нея се пълнят издълбаните моркови.

Виното медът и хвойната се кипват до получаване на гъст сос, с който се заливат пънчетата от морковите.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: