Начин на приготвяне
Обелваме и сваряваме кестените заедно със захарта. С чаша горещо мляко разбиваме кестените на пюре и ги слагаме на водна баня.
Добавяме 100 грама настърган шоколад и щом се разтопи, дръпваме сместа от огъня.
Разбиваме маслото, омекнало на стайна температура, и лъжица по лъжица го прибавяме към изстиналата кестенова смес.
Слагаме 1 с.л. захаросани портокалови кори, нарязани на дребно.
Разбъркваме сместа и я разстиламе в подходяща по размер форма с височина около 3 см. Оставяме на студено да се охлади.
Нарязваме сладкиша с кестени на еднакви квадратчета.
Разтопяваме останалия шоколад и му прибавяме сметаната.
Внимателно поливаме всяко парченце от фъча с лъжичка от сместа и украсяваме с портокалова коричка.