Начин на приготвяне
В половината от мазнината се задушава ситно нарязаният лук, наръсват се брашното и червеният пипер и се добавя киселецът, измит и нарязан на ситно.
Сместа се посолява и се задушава няколко минути, след което се разрежда с 1 ½ ч.ч. гореща вода, в която е размито доматеното пюре.
Ястието се разбърква и се вари няколко минути на тих огън, докато се сгъсти. Разпределя се на порции в чиниите и върху всяка порция се слага по едно забулено яйце, наръсва се със сиренето и се полива с останалото масло, сгорещено и оцветено с щипка червен пипер.
Забулени яйца се приготвят така: В малко количество кипяща вода, подсолена и подкиселена с 1 чаена лъжичка оцет, се чукват от ниско едно по едно пресните яйца и се варят, докато белтъкът забули жълтъка.
Изваждат се с решетеста лъжица, слагат се в затоплена чиния или ястие и се заливат със сгорещено краве масло, оцветено с червен пипер.
По желания е порциите се добавя и кисело мляко.