Забулени яйца с киселец

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
808
125
16/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви15 мин.
Общо30 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината от мазнината се задушава ситно нарязаният лук, наръсват се брашното и червеният пипер и се добавя киселецът, измит и нарязан на ситно.

Сместа се посолява и се задушава няколко минути, след което се разрежда с 1 ½ ч.ч. гореща вода, в която е размито доматеното пюре.

Ястието се разбърква и се вари няколко минути на тих огън, докато се сгъсти. Разпределя се на порции в чиниите и върху всяка порция се слага по едно забулено яйце, наръсва се със сиренето и се полива с останалото масло, сгорещено и оцветено с щипка червен пипер.

Забулени яйца се приготвят така: В малко количество кипяща вода, подсолена и подкиселена с 1 чаена лъжичка оцет, се чукват от ниско едно по едно пресните яйца и се варят, докато белтъкът забули жълтъка.

Изваждат се с решетеста лъжица, слагат се в затоплена чиния или ястие и се заливат със сгорещено краве масло, оцветено с червен пипер.

По желания е порциите се добавя и кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: